Español       Català        English      Deutsch   Français

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    Ελληνικα    Nederlands  Italiano      Português   РуссKий

 

ACTIVITATS AEFE 2009:

Avanç del programa orientatiu d´activitats.

Gener

 • Aquesta CAMPANYA BENÈFICA AEFE DE JUGUETS. Dirigida a la infància més necessitada. Els juguets (tots nous i pedagògics) van ser lliurats per a la festivitat dels Reis Mags (6 de Gener de 2009), a L´ACCIÓN SOCIAL MONTALEGRE (ASM) DEL RAVAL SOLIDARI DE BARCELONA. els quals compten amb més de 400 famílies amb nens molt necessitats, des de recent nascuts a 14 anys.

 
 

 

 • ACCIÓN SOCIAL MONTALEGRE (ASM) DEL RAVAL SOLIDARI DE BARCELONA, està presidida per la Sra. Magda Hernández.  La Sra.  Elvira Casas Felip és la Secretària General d´ASM i  la Sra. Pilar Catalán Abas és la Responsable de Contabilitat d´ASM.

  Grup de Sres. que van lliurar els juguets en nom d´AEFE: Sra. Montserrat Castellá de Cot, Sra. Anna María Soler, Sra.  Dolors Posé, Sra. Adela Arrasate, Sra. Isabel Peraita, Sra. Mª Carmen Vidal, Sra. Margarita Moral i Sra.  Ana María Huerta, Responsable de Marketing,  Comunicació i RR.PP.  d´AEFE.
   

 
 

 

 

 
 

 

 
Febrer

 

 

ampliar

 

 • COMPOSICIÓ DE LA TAULA DE L´ASSEMBLEA. D´ESQUERRA A DRETA: SR. JOSÉ COMA MATUTE Y CASAS, COORDINADOR GENERAL D´AEFE. SR. LUIS GACÍA-MUSSONS Y DE LA PEÑA, VICEPRESIDENT 1er D´AEFE. SR. JORGE CASTELLÁ DE COT, PRESIDENT D´AEFE. SR.  ANDRÉS ESPINÓS TAYÁ, VICEPRESIDENT 2on  D´AEFE.

   

 

 

ampliar

 

 • FOTOGRAFIA DELS ASSISTENTS.
  Les dades m
  és rellevants van ser les seg
  üents:
  - Comentari d
  ´activitats, portades a terme al 2008 i les previstes pel 2009.
  - Es va sometre a aprobació la modificació dels Estatuts per imperatiu de la Llei.
  - Trasvas gradual
  de les activitats a la Fundació.
  - Edició del Llibre AEFE 1991-2008.
  - Estat de Comptes.
  Tot aix
  ò va estar aprovat  per unanimitat.
  Aquells Socis que no van assistir i que desitgen major informació, poden dirigir
  - se  a la Secretaria d´AEFE.
   

 

 

ampliar

 

Març


 

ampliar

Álex Grijelmo, President
 d´EFE. 70 Aniversari d´EFE.
Ampliar Placa d´AEFE

 

Daniel Barenboim Schuster. President de la Fundació Barenboim- Said.

Federico Mayor Zaragoza, President de la Fundació Cultura de Pau
Ampliar Placa d´AEFE

Gabriel Busquets Aparicio. Ambaixador d´Espanya a Argèlia.

 

Juan Alberto Belloch Julbe. Alcalde de Zaragoza, Ciutat Expo-Zaragoza. Ministre  d´Interior (1994-1996). Ministre de Justícia (1993-1996).

Equip Espanyol Femení de Natació Sincronitzada.
Medalla d´Argent als Jocs Olímpics de Pekín 2008.
Ampliar Placa d´AEFE

Dirk Van den Branden. A. del Grup Armonea a Bélgica.

 

Carmen Caffarel Serra. Directora del Institut Cervantes. Directora General de RTVE (2004-2007).

Ángel María Villar Llona, President de la Federació Espanyola de Futbol.
Selecció Espanyola de Futbol, guanyadora de l´Eurocopa 2008.
Ampliar Placa d´AEFE

 

Wim Gregorius Moons. P. Institut Germanas de
l´Ensenyament Catòlic de Bèlgica.

 

Manuel Marín González. President de la Fundació Iberdrola. President del Congrés dels Diputats  d´Espanya (2004-2007). Vicepresident de la Comissió Europea (1986-1999).

Expedició Pol Sud Sense Límits. Primera Expedició de Discapacitats, a nivell mundial, que arriba al Pol Sud.
Ampliar Placa d´AEFE

Lorenzo Gascón. President d´Honor de la Lliga  Europea de Cooperació Econòmica LECE.

Luís Iglesias Martínez. General en Cap de la 7ª Zona de la Guàrdia Civil.
 

Juan Echevarría Puig, President del Patronat de la Fundació Guttmann.
Ampliar Placa d´AEFE

Recaredo Gómez Morejón. Marquès d´Arcolí.

Carmen Posadas Mañé. Escriptora. Premi Planeta i Premi de Cultura de la Comunitat de Madrid.

Josep Joan Pintó Ruiz. Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació.
 

Miquel Valls  i Maseda. President de la Cambra de Comerç de Barcelona.
 

Vista panoràmica

 

Creu d´Or de la Hidalga Cortesía Española

Taula Presidencial

Creu d´Or  d´AEFE


 

ampliar


 

ampliar

ampliar


 

 
Abril

 • CONFERÈNCIA: "10 ANYS DE L´EURO: EL SEU ROL, A L´ACTUAL CRISI". IMPARTIDA PEL SR. CARLES A. GASÒLIBA I BÖHM, PRESIDENT DEL COMITÈ ESPANYOL DE LA LLIGA EUROPEA DE COOPERACIÓ ECONÒMICA LECE. CERCLE EQÜESTRE DE BARCELONA. BALMES, 169. 27 DE MARÇ DE 2009 A LES 20 H.

  JUSTIFICACIÓ DE LA CONFERÈNCIA

ampliar

ampliar

 • El Conferenciant, Sr. Carles A. Gasòliba i Böhm en un moment de la seva magnífica exposició, en la qual va mostrar dades de la premsa internacional sobre la crisi actual.

  RESUMEN DE LA CONFERÈNCIA

ampliar

 • El Sr. Jorge Castellá de Cot, President de l´AEFE durant la seva intervenció. A la seva esquerra el Conferenciant,  Sr. Carles. A. Gasòliba i Böhm, President del Comitè Espanyol de la Lliga Europea de Cooperació Econòmica, LECE.

ampliar

 • Vista panoràmica de l´Auditori del Cercle Eqüestre de Barcelona, durant la conferència del Sr. Carles. A. Gasòliba i Böhm, President del Comitè Espanyol de la Lliga Europea de Cooperació Econòmica, LECE.

ampliar

Maig

 


 

 

 


 

 • TAULA PETITÒRIA DEL CÀNCER, SITUADA A LA PLAÇA JOAQUÍN FOLGUERA. D´esquerra a dreta: Sra. Lupe Vázquez, Sra. Mª Agustina Sastre, Sra. Ana Mª Soler i Mª Carmen Vidal.

 

 


 

 • Participants d´AEFE en la col.lecta del Dia del Càncer, a les quals AEFE agraeix la seva col.laboració. D´esquerra a Dreta: Ana Mª Huerta (Responsable de Marketing, Comunicació i RR.PP. d´AEFE), Sra. Dolors Posé, Sra.  Isabel Peraita, Sra. Montserrat Castellá, Sra. María González, Sra.  Neus Soum, Sra. Ana Soler, Sra. Conchita Comas, Sra.  Margarita Porter i Sra. Carmen Vidal.

 

 


 

 • La Sra. Ana Soler durant la postulació.

  Aquest any, malgrat la crisi, s´ha superat la xifra de recaudació de la nostra taula, la qual ha arribat a la quantitat de 2.826,33 €.

  Moltes gràcies a tots per la seva generositat i bon cor.

 

 


 

 

 


 

 • La Concertista de piano, Carolina Estrada i Bascuñana, Llicenciada del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i Master de Música del Conservatori d´Amsterdam i de la Universitat de Künste (Udk) Berlín, va delectar als assistents amb la seva mestratge i gran professionalitat.

 

 


 

 • Salutació i obertura del Concert del Dia d´Europa, a càrrec del Sr.  Jorge Castellà de Cot,  President de l´Agrupación Española de Fomento Europeo i de la Fundació AEFE.

   

 

 


 

 • El Sr. Javier Martín Cabre, membre de la Junta Directiva de l´Agrupació i Patró de la Fundació, va realizar unes introduccions dels compositors i de les partitures, les quals  es van interpretar.

 

 


 

 • Al finalitzar el Concert, el qual va ser llargament aplaudit, el President d´AEFE, va fer lliurament a la genial Artista, d´un molt merescut ram de flors.  L´Artista va obsequiar als assistents amb uns “bises”, els quals van demostrar la seva gran genialitat.

 

 


 

 • Vista general de la Sala Atlanta , del Reial Cercle Artístic de Barcelona.

  Finalment  i com cada any, es va  brindar amb una copa de cava,  per la Unió i Prosperitat d´Europa.
   

 

 

 


 

  


 

 
 

 

L´Agrupació Espanyola de Foment Europeu y la Fundacióu AEFE, al seu viatge de agermanament a la Confederació Helvética, Suïssa.
Va distingir a les Entitats i Personalitats que el Comitè de Recompenses havia seleccionat pel seu treball i tasca en pro de la unió dels pobles i les persones: Creu Roja Internacional i Media Lluna Roja Internacional, Albert Einstein Society & Einstein Haus, Parlament Confederació Helvètica,  Excm. Sr.  Fernando Riquelme Lindon.- Ambaixador  d´Espanya a Berna, Excm. Sr. Rolf Heuer.- Director  General Centre Europeu per a la Investigació Nuclear CERN, Excm. Sr.  Rafael Pérez Latorre.- President de la Cambra Oficial de Comerç Hispano-Suïssa i Excm. Sr. Fernando Riba Ribera.- Ex President SG. Private Banking 


 

 

ampliar

   

  


 

 
Distinció Creu Roja Internacional i Media Lluna Roja Internacional. Rep la Distinció, Placa Institucional d´AEFE, Il.lm. Sr. Patrick Auderset. Director de Proyectes de mans del nostre President. Distinció a l´Excm. Sr.  Rolf Heuer. Director General del Centre Europeu per a  la Investigació Nuclear CERN. Rep la Distinción, Creu  d´Or, la Il.lma. Sra. Isabel Béjar Alonso. Membre del Cos de Direcció, de mans del nostre Pte. Excm. Sr. Jorge Castellá de Cot i del Coordinador General, J. Coma Matute. Distinció Albert Einstein Society & Einstein Haus. Placa Institucional d´AEFE. Recull la Distinció el seu President,  l´Excm. Professor Doctor Hans-Rudolf Ott, lliurada pel Pte. d´AEFE i pel Coordinador General.

  


 

 
Distinció Excm. Sr. Fernando Riba. Ex president SG. Private Banking, rep la Crreu  d´Oro d´AEFE, del President i Coordinador General, Excms. Srs.  Jorge Castellá de Cot i José Coma Matute, respectivament.  Distinció Excm. Sr. Rafael Pérez Latorre. President de la Cambra Oficial de Comerç Hispano-Suïssa. El nostre Pte. Excm. Sr. Castellá de Cot li felicita, per la Distinció Creu d´Or d´AEFE. Distinció Parlament de la Confederació Helvètica. Rep la Distinció, Placa Institucional d´AEFE, dels Excms. Srs. Jorge Castellá de Cot i J. Coma Matute,  l´Ambaixador Excm. Sr. Urs Bucher.

  


 

 
Distinció Excm. Sr. Fernando Riquelme Lindón. Ambaixador d´ Espanya a Berna, rep la Cruz d´Or  d´AEFE, lliurada pel nostre Pte. Excmo. Sr. Jorge Castellá de Cot.

ampliar Foto de familia 

Vista general de la Taula Presidencial.

  


 

 
Excm. Sr. Javier Martín Cabré, Membre de la Junta Directiva de l´Agrupació Espanyola de Foment Europeu i Patró de la Fundació AEFE, va presentar l´Acte. Excm. Sr. Fernando Riquelme Lindón. Ambaixador d´Espanya a Berna, va dirigir unes paraules de reconeixement en nom propi y de la resta de personalitats i entitats que van ser  distingides i va elogiar el treball  d´unió, que realitza la nostra Institució, pels valors d´Europa a través de la cultura. Excm. Sr.  Jorge Castellá de Cot, President de l´Agrupació Espanyola de Foment Europeu i de la Fundació AEFE, va tancar l´Acte destacant que "en aquests moments de turbulències econòmiques, és quan més hem de treballar, dins  d´un marc democràtic, a fi de agermanar sense distinció de país, raça, sexe. llengua, creences, etc., donat que és més el que ens uneix que el que ens alluna".

  


 

 
Il.lm. Sr. Fabrice Filliez, Ministre d´Integració de la Oficina FDFA FDEA, Govern de la Confederació Helvètica, ens va obsequiar amb un parlament de la visió de Suïssa a la Unió Europea.
Contingut de la Conferència
Fotografia dels Membres de la Junta, amb la figura del Filàntrop ginebrí i Fundador de la Creu Roja Internacional, Henry Durant, amb el texte hològraf fundacional al darrera. Albert Einstein desenvolupar la Teoria de la Relativitat i la famosa ecuació, que relaciona  l´energia amb  la masa  E=mc2, durant els anys en els  que va viure a Berna. Dos interessants visites: la casa on va viure i el Museu Internacional d´aquesta ciutat.

 

Juny
 • L´ACCIÓ SOLIDÀRIA BENÈFICA DE LA FUNDACIÓ AEFE,  RECONEIX LA
  MERITÒRIA TASCA QUE DESENVOLUPA LA FUNDACIÓ
  NEXE,  EN PRO DE L´ATENCIÓ GLOBAL
  ALS NENS I NENES AMB PLURIDISCAPACITAT.

  Més informació sobre l´encomiable
  tasca de la Fundació NEXE:

    http://www.nexefundacio.org/

 

 
 • Moment en el qual el President de l´Agrupación Española de Fomento Europeo i de la Fundació AEFE, Sr. Jorge Castellá de Cot, va lliurar a la Sra Cécile de Visscher Directora de la Fundació NEXE, la Distinció concedida per la nostra entitat.

Paraules del nostre President

ampliar

 • Fotografia de Família després d´haver lliurat el Diploma acreditatiu de la Distinció. Posteriorment es va fer una visita per les instal.lacions de la Fundació NEXE, en la qual es va veure la gran tasca que fan amb els pluridiscapacitats.

  D´esquerra a dreta i de dalt a baix:

  Sra. María González, Membre del Comitè Femení d´AEFE. Sr. Javier Martín Cabré,  Vocal de la Junta Directiva d´AEFE. Sra. Ana María Soler, Membre del Comitè Femení  d´AEFE. Sra. Susana Blasco, Presidenta  de  l´AMPA de la Fundació NEXE.  Sra. Sonia Corpas, Coordinadora de la Fundació  NEXE.  Sr. José Coma-Matute y Casas, Coordinador General d´AEFE. Sra. Ana  María Huerta, Responsable de Marketing, Comunicació i RR.PP. d´AEFE. Sra.  Cécile de Visscher, Directora de la Fundació NEXE. Sr. Jorge Castellá de Cot, President  de la Fundació AEFE.

ampliar

 • LA FUNDACIÓ NEXE:

   - Ofereix una atenció global, específica i individualitzada a las necessitats mèdiques, pedagògiques i psicosocials dels nens que presenten trastorns en el seu desenvolupament amb especial èmfasi als infants amb pluridiscapacitat.
  - Dona resposta a
  les necessitats de recolzament, orientació i assessorament.
  -
  Duu a terme tasques d’informació i sensibilització en col·laboració amb altres entitats.
  -
  Organitza o participa  en activitats de formació dirigides a professionals i pares.
  - Assessora en la creació de nous
  serveis per a nens i nenes amb Pluridiscapacitat.

 
 • DIPLOMA ACREDITATIU LLIURAT
  PER LA FUNDACIÓ AEFE I PER  L´AGRUPACIÓ ESPANYOLA DE FOMENT
  EUROPEU A LA FUNDACIÓ NEXE.

  La Fundación NEXE ofereix als nens i nenes que presenten trastorns en el seu desenvolupament l’oportunitat de desenvolupar-se plenament com a persona i d’integrar-se en la societat.

ampliar

 
Juliol


 

 

 
 

 


 

 • L´artista escultor Sr. Ramón Cuello, autor de les escultures de la Verge i de Sant Josep, presents al Temple Expiatori de la Sagrada Família, és Soci Distingit per la nostra Institució, l´AEFE.

  Escultura de Sant Josep del Sr. Ramón Cuello.

 

 

ampliar

 


 

 • Escultura de la Verge Maria del Sr. Ramón Cuello, present al Temple Expiatori de la Sagrada Família.

 

 

ampliar

 


 

 • Fotografia dels assistents del primer grup.

  La ponència del Sr. Joan Bassegoda i Nonell, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts i autor de diferentes obres sobre les realitzacions d´Antoni Gaudí va ser magnífica, denotant el seu gran domini del tema. 

  Tanmateix, el Sr. Ramon Espel, Cap d´Obra, va dirigir de manera excepcional la visita, aportant unes explicacions que van deixar maravillats als participants.

  A més a més, l´interés per aquesta visita ha estat tan gran, que s´ha hagut de programar un segon grup per a el mes de setembre.

 

 

ampliar

 

 
Septembre

 

 

 • LA UNIÓ EUROPEA DEDICA 2009 A LA CREATIVITAT I A LA INNOVACIÓ.  L´ASTRONOMIA ADQUIREIX UN PAPER RELLEVANT EN QUANT A LA INNOVACIÓ  I AEFE ES FA RESÓ.

 

 • L´Observatori Fabra de Barcelona és un dels més importants del món. Està ubicat a la Carretera de Vallvidrera.

   

ampliar

 • Des de la terrassa de l´Observatori Fabra, on va tenir lloc el "Sopar amb estrelles" i  la Conferència,  el quasi centenar d´assistents van poder gaudir d´una vista privilegiada de Barcelona.

ampliar

 • El Telescopi de l´Observatori Fabra és un  dels més significatius del món, tant per la seva història com per les seves capacitats. La Cúpula està equipada encara amb els seus elements originals del 1903, que avui són uns dels més grans d´Europa.

ampliar

 • El Professor Sr. Antonio Bernal va fer una conferència molt interessant i a la vegada també va explicar el modus operandi del telescopi. Al fons a la dreta el Sr. Jorge Castellá de Cot, President d´AEFE, junt amb els altres membres d´AEFE escoltant amb atenció el contingut de l´explicació.

ampliar

 • El quasi centenar d´assistents al "Sopar amb estrelles", van poder gaudir d´una exposició sense precedents: "La terra en moviment". D´esquerra a dreta: Sr. Jorge Castellá de Cot, President d´AEFE. Sra. Anna María Soler de Martín, Membre del Comitè Femení
  d´AEFE. L´Honorable Sr. Cònsol de Malàsia Sr. Manuel A. Condeminas, Soci Distingit
  d´AEFE. Sra. Dolors Posé, Membre del Comitè Femení d´AEFE. Sr. Luis Garc
  ía Mussons y de la Peña, Vicepresident  1er d´AEFE.

ampliar

 • Vista panoràmica des de la part més alta de
  l ´Observatori Fabra. A l´esquerra de la foto està el  Sr.  Jorge Castell
  á de Cot, President d´AEFE, junt als Socis Srs. Jaime Miró i Esposa,  assistents al "Sopar amb Estrelles". Com es pot veure al fons n´hi ha una excel.lent vista del Tibidabo.

ampliar

 • Les Festes de la Mercè de Barcelona (del 23 al 27 de setembre), es centraran a L´Eixample, amb motiu de l´Any Cerdà 2009.

  AEFE anima a la participació en aquestes festes i s´adhereix a la celebració de l´Ajuntament de Barcelona de l´Any Cerdà 2009, amb l´organizació d´una Taula Rodona a l´octubre de 2009 sobre el gran arquitecte.

  Per a  més informació:
  http://www.bcn.cat/merce/ca/index.shtml

ampliar

 
Octubre

 
Novembre
 

 

 • El Sopar de Gala Benèfic va tenir l´objectiu de recollir fons per a dos guarderies infantils situades a Kagnout, Senegal. Poble de més de mil habitants amb greus deficiències en escolarització, aigua, llum, higiene, medicació, etc.

ampliar

 • D´esquerra a dreta: Sra. Elena Barraquer, Presidenta de la Fundació Barraquer,  Sr. Jorge Castellá de Cot, President de la Fundació AEFE i Sra. Cristina Muñoz, Presidenta de la Fundació SOS.

ampliar

 • El Sr. Jorge Castellá de Cot, President de la Fundació AEFE, durant la seva intervenció davant de les més de tresentes persones, les quals li van escoltar amb molta atenció.
   

  DISCURS DEL PRESIDENT DE LA FUNDACIÓ AEFE

ampliar

 • L´artista Gala Évora a la seva actuació posterior al Sopar de Gala Benèfic.

   

ampliar

Desembre

 

 

 

 

 •  Com a acte final de les activitats de 2009, 
  la Fundació de Foment Europeu, AEFE, va cel.lebrar als salons del Círculo Ecuestre el TRADICIONAL SOPAR BENÈFIC DE NADAL per a recaudar fons per a un Centre benèfic. Es van  sortejar 110 regals, cada any de més qualitat.

ampliar

 • El President de la Fundació AEFE, realitzant el seu missatge nadalenc.
   

ampliar

 • Tots els comensals van escoltar amb molta atenció les paraules del Pte. d´AEFE, Excm. Sr.  Jorge Castellá de Cot. A la fotografia s´observa als membres de la Taula Presidencial, presidida per la Seva  Eminència Reverendíssima Cardenal Ricardo Mª Carles,  durant el discurs.
   

ampliar

 • Un grup de mariachis va amenitzar la vetllada i va fer participar i disfrutar als comensals.

  A significar, que aquesta simpàtica actuació va ser per  gentilesa del nostre membre de la Junta Directiva Sr. Javier Martín Cabré i la seva distingida esposa, Sra. Ana María Soler Dulón.
   

ampliar

 • L´Excma. Sra. Josefine Teixidó, esposa del nostre Soci Distingit, l´Honorable Sr. Cònsol de Malàsia Sr.  Manuel A. Condeminas.

  L´Excma. Sra. Teixidó ens va obsequiar amb un magnífic recital de cançons nadalenques, de manera desinteressada, el qual va ser molt aplaudit. Gran benvinguda a la vetllada.

   

ampliar

 • Un dels cuadres que van ser sortejats va estar cedit per la magnífica pintora Sra. Montserrat Sala. A la fotografia moment en el que fa lliurament del mateix al guanyador del sorteig. A la dreta el Pte. d´AEFE, Excm. Sr. Jorge Castellá de Cot.
   

ampliar

 • Un dels cuadres que van ser sortejats va estar cedit pel prestigiós Museu Abelló. A la fotografia moment en el qual el Pte. d´AEFE, Excm. Sr. Jorge Castellá de Cot. fa lliurament del mateix a la parella guanyadora del sorteig.
   

ampliar